Bente ten Pas

Logo ontwerpen

Bij een logo zijn er een paar aspecten die belangrijk zijn om een goed logo te creëren. Het is bijvoorbeeld belangrijk om een goede eerste indruk te maken bij je klanten. Het logo moet passen bij de doelgroep. Het moet een herkenbaar logo zijn waardoor een klant onmiddellijk weet om welke dienst of product het gaat. Om herkenbaarheid te verhogen, is het goed om op al je communicatie doeleinden dit ook toegepast wordt. Hoe eenvoudiger het logo, hoe meer het bijdrage aan de herkenbaarheid. Het lettertype en kleurgebruik moet dan ook goed passen bij het bedrijf. Een professioneel, goed uitziend logo schept daarom vertrouwen bij de klan of dienst.

Ik design logo’s op aanvraag. Neem gerust contact op. Samen gaan we uw waardes een normen bespreken over uw product of dienst en brainstormen we over ideeën. We nemen de’ USP’ (Unique Selling propositie) door. Het is altijd belangrijk om een zogenaamde ‘USP’ controle te doen. Of terwijl: Unique selling proposition om zo te onderscheiden van eventuele concurrenten. Dit alles vertaal ik naar een goed uitziend logo.

Hieronder zijn enkele logo’s te zien die ik heb ontworpen.

Voor de Museumfabriek in Enschede heb ik een logo voor het Op Stoom thema ontworpen. Dit logo is tijdens dit evenement op spandoeken te zien geweest.

mockups-design.com

Voor Keizerskroontje’, een kinderdagverblijf in Boekelo, heb ik een logo ontworpen wat lief mocht zijn, de dieren die ze daar hebben in verwerkt moesten worden en ‘groen’ in zich moest hebben. Alles verwerkt in een logo waarbij alles los toegepast kan worden. Denk aan de armen die zich vormen tot een hart, de drie dieren, de hoofdjes en de bladeren. Veel mogelijkheden dus.

Dit logo heb ik ontworpen voor een beauty salon. Zij kan ze gebruiken voor stempelkaarten. De witte bladeren kan ze zwart stempelen. Te zien is de letter A met, zoals de titel al doet vermoeden, margrieten. De stelen van deze margrieten zijn tevens een been van de letter A. Als je de letter of het kaartje omdraait, zie je de letter V. De letter van haar Achternaam.

Dit is een logo voor een stelletje die allebei de letter ‘B’ begint met hun naam. Deze heb ik voor hen ontworpen. Deze 2 B’s lopen in elkaar als een soort DNA. Helemaal met elkaar verbonden. Dit logo heb ik gelazerd op hout en een lampje van laten maken. Ook hebben ze dit logo gebruikt op hun trouwkaarten en trouwdecoratie.

Deze opdracht heb ik zelf uitgevoerd omdat ik vond dat Herbamare een nieuw logo kon gebruiken. Het logo wat ze nu gebruiken is vind ik persoonlijk te tekstueel. Het mag wat meer van deze tijd.

Dit is een verfrist logo, strak, speels, vers, vrolijk, strak, maar toch passend bij wat Herbamare wilt uitstralen. Verse producten, gezond, 12 groenten en kruiden. De 12 groenten zijn verwerkt in het patroon wat onder het logo is verbeeld. Het logo zelf kan zowel kleurrijk als lijn vormen worden gebruikt. In het logo is een mand met groene afgebeeld die ook los te gebruiken is op flyers of andere uitingen. Het zoutpotje staat er als herkenbare vorm achter.

Dit logo voor een gastouder aan huis, maakte ik af in 2021. Een speels logo dat is toepasbaar is gemaakt voor een animatie, illustratie, kleurplaten, bestickering en meer.