Bente ten Pas

Animaties

Ga terug

De keuze om animaties te maken, komt voort uit eigen ervaring met het begrijpen van lange, ingewikkelde teksten met lastige onderwerpen. Vroeger had ik altijd moeite gehad met het opnemen en begrijpen van een stuk tekst. Maar zodra er beeldende informatie met praktische voorbeelden bij werd gehaald, snapte ik de lesstof. Mede dankzij hier is mijn interesse ontstaan om visuele content te creëren waarmee ik mensen kan helpen om bijvoorbeeld een tekst beter te leren begrijpen. Het grote voordeel van animatie is dat je het de hersenen enorm makkelijk maakt een boodschap te duiden. Onze hersenen verwerken direct de beelden die we zien. Het kost ons minder moeite om plaatjes en filmpjes te begrijpen dan tekst. Een animatie grijpt gelijk de aandacht op social media, eerder dan een afbeelding.

Ruim vier jaar ben ik actief als Motion Graphic Designer en creëer eigentijdse en doeltreffende animaties om onderwerpen begrijpelijk te maken en om te amuseren. Begonnen als Motion Graphic Designer bij de UT voor biologie opgaves. Nu ook in opdracht bezig zoals hierboven.

Heeft u ook een animatie nodig? In verschillende stijlen zou ik in overleg een animatie kunnen maken geheel naar uw wens. Vanuit een moodboard en concept bord bespreken we het hele idee door om zo tot een mooi en duidelijk eindresultaat te komen.