Bente ten Pas

Illustraties

Ga terug

Benieuwd naar mijn werk? scrol gerust naar onderen!

Ik zal mij in het kort even voorstellen.

Hoi, ik ben Bente: Ikbentenpas. Ik ben vormgever: Animator en illustrator wonend in Enschede
Ben jij opzoek naar een veelzijdige illustrator? Ik denk graag met jou mee en mijn passie is om een gepaste illustratie voor jou te maken. Neem gerust contact met mij op:

Bente94@live.nl

Vanuit een idee maak ik verschillende schetsen die uitgewerkt kunnen worden voor verschillende uitingen. Dit kunnen bijvoorbeeld zijn:
iconen, kleurplaat, mascotte, poster, schilderij, patroon, logo’s, infographic, animatie, (muur)schildering, (muur)stickers, legpuzzels, knuffels, online content, bedrukkingen boekprenten, flyers, kaarten, cadeaupapier op stof voor bijvoorbeeld kussens, een doek als schilderij of een shirt opdruk. Illustraties kunnen ook gebruikt worden voor Merchandising. Of illustraties bij artikelen Alles komt vanuit een schets, een tekening en kan toepasbaar worden voor welk idee dan ook! Ik vind het heel erg leuk om mee te denken met een idee van de klant om tot een goed product te komen.

Educatief

Zakelijk

Persoonlijk

Praatplaat, ik bedenk een paar praatplaten. Het verteld en leert over een onderwerp doordat er illustraties te zien zijn kun je verschillende onderwerpen aankaarten en makkelijk uitleggen.

Illustraties voor boeken of boekomslagen

Rapport omslagen passend bij de doelgroep

Infographics

Het is mogelijk om een illustratief logo te laten maken, dit moet echter wel bij het bedrijf passen.

Boek omslag, iconen en grafisch vormgeving voor bijvoorbeeld apps, websites, presentaties.


Muurschilderingen
Website illustraties, Slideshow illustraties,

Trouwkaarten, patroon, kaarten, schilderingen, muurschilderingen

Over mij 

Ervaring Met meer dan 6 jaar ervaring als illustrator kun je erop vertrouwen dat ik ontwerpen die ik maak voor jou en je project goed beheers.
Communicatie Goede communicatie staat op de eerste plaats. Een planning maken met deadlines, dat vind ik belangrijk
Creativiteit Als beelddenker ben ik creatief met het inzetten van illustraties en het overbrengen van nieuwe én oude ideeën
Competentie Ik ben veelzijdig, maar kleurrijke digitale illustraties zijn mijn specialiteit.

Illustraties

Projecten basis

Overname

Ben je op zoek naar een persoonlijke en unieke illustratie? Iemand die de beelden kan tekenen die jij in je hoofd hebt? Misschien ben je op zoek naar iemand die je verhaal kan visualiseren of die saaie infographic kan opleuken.

Ook als je niet zeker weet wat je precies wilt, kan ik je in de juiste richting sturen. Ik kan je helpen.

Heb jij een grotere project waarbij je meerder illustraties voor nodig hebt? Ik kan zowel voor educatieve als voor zakelijke projecten aan beslag waarbij een lagertermijn planning is.

Daarbij is het fijn om 1 lijn in communicatie te hebben, dit is belangrijk en daarbij het zetten van deadlines.

Soms kan het gebeuren dat een illustrator door omstandigheden geen illustraties meer maakt voor jou. Of dat de samenwerking gestopt is. Ik heb ervaring met het overnemen van werk van andere illustratoren. Dit gaat altijd in goed overleg en met toestemming van de voorgaande illustrator. Wanneer mogelijk kan ik de stijl van de vorige illustrator zoveel mogelijk blijven doorvoeren, maar ik kan ook een nieuwe stijl ontwikkelen.

Belangrijk
Belangrijk vind ik dat een beeld uniek is, je kan als vormgever wel beeld halen van een online platformen, maar een specifieke illustratie passend bij de klant staat veel proffesioneler, je springt er meer uit aangezien het uniek is. Ook is er dan geen probleem met dat er iets gekopieerd is en dat je het uiteindelijk niet kan gebruiken. Dat zou zonde zijn. Ik denk buiten kaders, een illustratie van bijvoorbeeld een geboortekaart kan ook een geboorte-strip worden!

Een potlood is magie, alles wat je bedenkt is mogelijk!

Een van mijn favoriete bezigheden is tekenen.

Dus hoe fijn is het als ik iemand blij kan maken met een tekening die helemaal past bij het idee wat jij hebt voor je bedrijf of onderneming?

Infographic verkeersongelukken (CBR). Wat opvalt is dat de meeste verkeersongelukken gebeuren met de fiets!

Zorg toch voor goede lichten op je fiets voordat je deelneemt aan het verkeer!

Wat vele mensen ook irriteren is die lichten van de auto’s die zo verdomd verkeerd staat ingesteld. Veel lichten staan te hoog ingesteld waardoor je haast verblind word op de weg.


#verkeer
 het is me wat! De fietsers zonder licht zijn momenteel meer op de weg dan die met licht aan, pas is op joh! Wat nou als er alleen maar ‘losse’ (fiets)paden zijn in deze drukke wereld? Zullen er dan minder ongelukken zijn?

Praatplaten

Ik ontwerp ook praatplaten. Een praatplaat is een aantrekkelijk visueel verhaal. De praatplaat bevat informatie met tekeningen op een overzichtelijke manier. Deze getekende samenvatting gebruik je ter ondersteuning van een gesprek die je opgang wilt zetten of ter inspiratie.

Illustratie voor (kinder)boeken

Ik vind het onwijs leuk om voor kinderboeken illustraties te maken. Aangezien de fantasie bij kinderen nog zo groot is, vind ik de doelgroep ontzettend leuk. Ook ik kan dan los in het verhaal van de maker. Ik overleg in eerste instantie eerst welke stijl het mag hebben, mag ik mijn eigen weg of moet het ergens aan voldoen? Denk aan kleurgebruik en stijlen, typografie. Ik maak een moodboard en ik kom met 1 voorbeeld. Daarna bespreken we wat jij mooi of minder mooi vind aan de illustratie, en dan komen de rest van de illustraties. Het is altijd een creatief proces.

Ik probeer
binnen het tekenen graag nieuwe dingen uit

Ik sta open voor veel nieuwe stijlen. Mijn eigen stijl beheers ik natuurlijk het beste maar ik maak graag uitstapjes naar andere stijlen zoals bijvoorbeeld hieronder.

Als je voor de keuze ‘foto of tekening’ staat als beeldmateriaal voor je flyer, poster, óf website, dan zou ik altijd zeggen ‘ga voor tekenmateriaal’. Aangezien je daarmee veel eerder opvalt. Ik vind het belangrijk om aandacht aan de illustratie te schenken om kwaliteit te leveren. Elk detail telt.

Een illustratie kan ik voor je maken in verschillende programma’s. Ik werk graag digitaal aangezien hier veel naar gevraagd word en er mooie vormen ontstaan. Ook digitaal zou ik natuurlijke effecten kunnen creëren, dus een realistisch portret kan ik ook digitaal maken. Maar ik teken ook gewoon ouderwets met de hand.

Wat illustratie opdrachten betreft loopt mijn ervaring ook aardig uiteen. Neem gerust een kijkje op deze lange pagina aan illustraties!

De fantasie van kinderen fascineert mij!

Hoe je van een tak/stok, die kinderen onderweg vinden een blad of een ‘simpel’ speelgoedblokje een hele wereld creëert en er uren mee zoet is. Alle kinderen hebben fantasie, al is het bij de ene meer uitgesproken of zichtbaar dan bij de andere. Als je fantaseert ga je beelden in je hoofd creëren, verhalen verzinnen, ideeën uitwerken, etc, en dit allemaal zonder de beperkingen die je in de echte wereld tegenkomt. Bij kinderen uit zich dat voornamelijk in vrij spel, zonder begeleiding en liefst met ”open ended speelgoed” dat telkens een andere rol kan vervullen. De ene keer is het een huis en de andere keer is het een boom!

Hierbij maakte ik deze illustratie. De schaduwen laten zien hoe kinderen de blokjes zien!