Bente ten Pas

Illustraties

Ga terug

Vanuit een idee maak ik verschillende schetsen die uitgewerkt kunnen worden voor verschillende uitingen. Dit kunnen bijvoorbeeld zijn:
Een illustratie: iconen, kleurplaat, mascotte, poster, schilderij, patroon, logo’s, infographic, animatie, (muur)schildering, (muur)stickers, legpuzzels, knuffels, online content, bedrukkingen boekprenten, flyers, kaarten, cadeaupapier op stof voor bijvoorbeeld kussens, een doek als schilderij of een shirt opdruk. Illustraties kunnen ook gebruikt worden voor Merchandising. Alles komt vanuit een schets, een tekening en kan toepasbaar worden voor welk idee dan ook! Ik vind het heel erg leuk om mee te denken met een idee van de klant om tot een goed product te komen.

Belangrijk vind ik dat een beeld uniek is, je kan als vormgever wel beeld halen van een online platform, maar een specifieke illustratie passend bij de klant staat veel proffesioneler, je springt er meer uit aangezien het uniek is. Ook is er dan geen probleem met dat er iets gekopieerd is en dat je het uiteindelijk niet kan gebruiken. Dat zou zonde zijn. Ik denk buiten kaders, een illustratie van bijvoorbeeld een geboortekaart kan ook een geboorte-strip worden!

Een potlood is magie, alles wat je bedenkt is mogelijk!

Een van mijn
favoriete bezigheden is tekenen.

Dus hoe fijn is het als ik iemand blij kan maken met een tekening die helemaal past bij het idee wat jij hebt voor je bedrijf of onderneming?

Ik sta open voor veel nieuwe stijlen. Mijn eigen stijl beheers ik natuurlijk het beste maar ik maak graag uitstapjes naar andere stijlen zoals bijvoorbeeld hieronder.

Ik probeer
binnen het tekenen graag nieuwe dingen uit

Infographic verkeersongelukken (CBR). Wat opvalt is dat de meeste verkeersongelukken gebeuren met de fiets!

Zorg toch voor goede lichten op je fiets voordat je deelneemt aan het verkeer!

Wat vele mensen ook irriteren is die lichten van de auto’s die zo verdomd verkeerd staat ingesteld. Veel lichten staan te hoog ingesteld waardoor je haast verblind word op de weg.


#verkeer
 het is me wat! De fietsers zonder licht zijn momenteel meer op de weg dan die met licht aan, pas is op joh! Wat nou als er alleen maar ‘losse’ (fiets)paden zijn in deze drukke wereld? Zullen er dan minder ongelukken zijn?

Als je voor de keuze ‘foto of tekening’ staat als beeldmateriaal voor je flyer, poster, óf website, dan zou ik altijd zeggen ‘ga voor tekenmateriaal’. Aangezien je daarmee veel eerder opvalt. Ik vind het belangrijk om aandacht aan de illustratie te schenken om kwaliteit te leveren. Elk detail telt.

Een illustratie kan ik voor je maken in verschillende programma’s. Ik werk graag digitaal aangezien hier veel naar gevraagd word en er mooie vormen ontstaan. Ook digitaal zou ik natuurlijke effecten kunnen creëren, dus een realistisch portret kan ik ook digitaal maken. Maar ik teken ook gewoon ouderwets met de hand.

Wat illustratie opdrachten betreft loopt mijn ervaring ook aardig uiteen. Neem gerust een kijkje op deze lange pagina aan illustraties!

De fantasie van kinderen fascineert mij!

Hoe je van een tak/stok, die kinderen onderweg vinden een blad of een ‘simpel’ speelgoedblokje een hele wereld creëert en er uren mee zoet is. Alle kinderen hebben fantasie, al is het bij de ene meer uitgesproken of zichtbaar dan bij de andere. Als je fantaseert ga je beelden in je hoofd creëren, verhalen verzinnen, ideeën uitwerken, etc, en dit allemaal zonder de beperkingen die je in de echte wereld tegenkomt. Bij kinderen uit zich dat voornamelijk in vrij spel, zonder begeleiding en liefst met ”open ended speelgoed” dat telkens een andere rol kan vervullen. De ene keer is het een huis en de andere keer is het een boom!

Hierbij maakte ik deze illustratie. De schaduwen laten zien hoe kinderen de blokjes zien!