Bente ten Pas

Illustratie

Ga terug

Benieuwd naar mijn werk? scrol gerust naar onderen!

Leuk dat je een kijkje neemt op mijn website! Ik ben Bente ten pas: ‘Ikbentenpas’. Ik ben vormgever in een breed facet. Illustratie, animatie en grafisch vormgeven is mijn passie. Met meer dan 6 jaar ervaring als illustrator kun je erop vertrouwen dat ik ontwerpen die ik maak voor jou en je project of jouw bedrijf, goed beheers. Als beelddenker ben ik creatief met het inzetten van illustraties en het overbrengen van nieuwe én oude ideeën. Ik ben veelzijdig, ik maak illustraties naar wens en op maat, naar wens in verschillende stijlen. Kleurrijke digitale illustraties zijn mijn specialiteit. Ik werk als illustrator voor verschillende doelgroepen.
Ben jij opzoek naar een veelzijdige illustrator? Ik denk graag met jou mee om een gepaste illustratie voor jou te maken.

Neem gerust contact met mij op: Bente94@live.nl

ZAKELIJK, PERSOONLIJK EN EDUCATIEF
Op maat gemaakt, persoonlijk, passend bij jou en jouw bedrijf. Ik maak illustraties voor zowel zakelijke klanten als particulieren. Zowel voor kinderen, als voor volwassenen. Voor grote en kleinere bedrijven. Daarbij vind ik het belangrijk dat een illustratie educatief ingezet kan worden.


Illustratieve uitleg bij artikelen, infographics, boekprenten, boekomslagen, iconen, logo’s , kleurplaten, mascotte’s, rapport ontwerpen, presentaties, slideshows, online content, muurschilderingen, website illustraties en iconen Posters, kaarten, Puzzels, Kaarten, stickers, flyers, geboorte/trouw kaarten, shirt of ander ontwerp, patronen,

ONLINE EN OFFLINE ILLUSTRATIES
Zowel illustraties voor op papier zoals bij artikelen denk aan kranten, magazines, tijdschriften, vakbladen, tijdschriften, maar ook maak ik illustraties bedoeld voor online denk aan online content voor bijvoorbeeld magazine’s, social media, websites, presentaties, slideshows presentatie’s etc.


WERKWIJZE
Vanuit een vraag of idee maak ik verschillende schetsen die uitgewerkt kunnen worden.
Na aanleiding van jouw vraag, maak ik een moodboard als dat nodig is, een paar schetsen met een idee in zwart wit en een prijsopgave. Bij akkoord gaan we naar de volgende stappen die we bespreken. Als de opdracht af is, stuur ik een factuur, natuurlijk de minder leuke kant om deze op te sturen maar niemand werkt voor niks. Daarna stuur ik jouw het ontwerp op en is het eindresultaat in de wereld!

UNIEK EN STIJL
Belangrijk vind ik dat een beeld uniek is, je kan als vormgever wel beeld halen van een online platformen, maar een specifieke illustratie passend bij de klant staat veel proffesioneler, je springt er meer uit aangezien het uniek is. Ook is er dan geen probleem met dat er iets gekopieerd is en dat je het uiteindelijk niet kan gebruiken. Dat zou zonde zijn. Ik denk buiten kaders, een illustratie van bijvoorbeeld een geboortekaart kan ook een geboorte-strip worden! Als je voor de keuze ‘foto of tekening’ staat als beeldmateriaal voor je flyer, poster, óf website, dan zou ik altijd zeggen ‘ga voor tekenmateriaal’. Aangezien je daarmee veel eerder opvalt. Ik vind het belangrijk om aandacht aan de illustratie te schenken om kwaliteit te leveren. Elk detail telt. Een illustratie kan ik voor je maken in verschillende programma’s. Ik werk graag digitaal aangezien hier veel naar gevraagd word en er mooie vormen ontstaan. Ook digitaal zou ik natuurlijke effecten kunnen creëren, dus een realistisch portret kan ik ook digitaal maken. Maar ik teken ook gewoon ouderwets met de hand. We komen samen wel tot een stijl die bij jou past.PRAATPLATEN

DROMENRIJK, INTERACTIEF. illustratie en animatie

Een praatplaat is een aantrekkelijk visueel verhaal. De praatplaat bevat informatie met tekeningen op een overzichtelijke manier. Deze getekende samenvatting gebruik je ter ondersteuning van een gesprek die je opgang wilt zetten of ter inspiratie. Deze is voor ‘Dromenrijk’. Voor meer informatie verwijs ik u naar de website: www.dromenrijk.comEducatieve werkbladen

Deze werkbladen zijn educatief. Het leert kinderen met de fijne motoriek maar ook tellen op een leuke manier!


KLEURPLAAT VETTT EDUCATIEF

Deze kleurplaat maakte ik voor VETTT en het festival. De illustratie is een illustratie van bevrijdingsdag. Het ontwerp geeft de ene kant weer hoe bevrijdingsdag nu wordt gevierd, de andere kant de dag van de bevrijding.ILLUSTRATIE BIJ ARTIKELEN

Zowel offline als online artikelen: Denk aan kranten, magazines, tijdschriften, vakbladen, websites en social media. Een goede redactionele illustratie zorgt voor verduidelijking, uitleg of commentaar. Bij een artikel prikkelt het de nieuwsgierigheid van de lezer. Het kunnen verschillende illustraties zijn, denk aan infographics, grafieken en tabellen maar ook iconen, een gehele tekening met verschillende elementen of een strip.

Ik vind het altijd een uitding om een spread te illustreren voor bijvoorbeeld magazine’s. Als eerst kan ik mijn brein op de vrije loop laten om te bedenken wat ik ga maken bij het onderwerp. Ik maak dan altijd een woordweb want letterlijk hetzelfde tekenen als wat in de tekst staat is niet altijd even boeiend om naar te kijken. Na het woordweb kies ik elementen uit die ik in het zwart wit ga schetsen. Deze positioneer ik dan goed. De teksten komen dan op zijn plek rekening houdend met de illustraties en de leesbaarheid. Als de zwart wit schets is goedgekeurd, kleur ik de illustratie helemaal in naar wens en in stijl.

WATER DRINKEN
Deze illustratie staat bij een artikel over ‘water drinken’ hoeveel water heeft een kind nodig? En hoeveel een volwassen? Meer dan dat jij denkt. Vele drinken te weinig, dus maak van waterdronken een feestje!HANDGEMAAKTE ILLUSTRATIES BIJ KRANTENARTIKELEN TUBANTIATJECO
Deze illustraties maakte ik voor stichting TJECO. Het is een handleiding die verteld over hoe zij werken en wat ze de kinderen bieden met hun dienst. Hiervoor maakte ik acht pagina’s. Hieronder twee voorbeelden te zien.KERST EN OUD EN NIEUW, OMSLAG


INTERIEUR MAGAZINE
Deze maakte ik voor een interieur magazine. Met de kaarsen die te koop zijn, het bijzet tafeltje, de mokken en de vogellamp!

FANTASIE
Hoe je van een tak/stok, die kinderen onderweg vinden een blad of een ‘simpel’ speelgoedblokje een hele wereld creëert en er uren mee zoet is. Alle kinderen hebben fantasie, al is het bij de ene meer uitgesproken of zichtbaar dan bij de andere. Als je fantaseert ga je beelden in je hoofd creëren, verhalen verzinnen, ideeën uitwerken, etc, en dit allemaal zonder de beperkingen die je in de echte wereld tegenkomt. Bij kinderen uit zich dat voornamelijk in vrij spel, zonder begeleiding en liefst met ”open ended speelgoed” dat telkens een andere rol kan vervullen. De ene keer is het een huis en de andere keer is het een boom! Hierbij maakte ik deze illustratie. De schaduwen laten zien hoe kinderen de blokjes zien!


CORONA
Deze illustratie strip maakte ik bij het thema ‘Corona’ in 2019

Een potlood is magie, alles wat je bedenkt is mogelijk!INFOGRAPHICS

Infographic verkeersongelukken (CBR). Wat opvalt is dat de meeste verkeersongelukken gebeuren met de fiets! Zorg toch voor goede lichten op je fiets voordat je deelneemt aan het verkeer!

Wat vele mensen ook irriteert is die lichten van de auto’s die zo verdomd verkeerd staat ingesteld. Veel lichten staan te hoog ingesteld waardoor je haast verblind word op de weg.


#verkeer
 het is me wat! De fietsers zonder licht zijn momenteel meer op de weg dan die met licht aan, pas is op joh! Wat nou als er alleen maar ‘losse’ (fiets)paden zijn in deze drukke wereld? Zullen er dan minder ongelukken zijn?

Deze infographics zijn gemaakt bij een artikel die gaat over co2 uitstoot. Deze laat inzien hoeveel co2 uitstoot eruit ziet in de hoeveelheden, milliliters en m3 uitstoot.

ILLUSTRATIE MAGAZINE

BOEKONTWERP EN ILLUSTRATIE

Wat mij aanspreekt aan boeken voor volwassenen is het versimpelen van je idee en illustratie. Over het algemeen houden volwassenen van overzichtelijke, strakke, duidelijke illustraties. Waarbij je bij kinderen helemaal los kan gaan in kleur en vorm, is het voor volwassen juist denken in een kleurtonen, less is more.

BOEKONTWERP EN ILLUSTRATIE VIVACE Healthy LifestyleEIGEN BOEK ONTWERP EN ILLUSTRATIE: DUIK MEE IN DE AVONTURENTAS VAN MEES

Aangezien de fantasie bij kinderen nog zo groot is, vind ik de doelgroep ontzettend leuk. Ook ik kan dan los in het verhaal van de maker. Ik overleg in eerste instantie eerst welke stijl het mag hebben, denk aan kleurgebruik, vormgeving typografie. Ik maak een moodboard en ik kom met 1 voorbeeld. Daarna bespreken we wat jij mooi of minder mooi vind aan de illustratie, en dan komen de rest van de illustraties. Het is altijd een creatief proces.
Het boek is te koop op bol.com: http://www.bol.com/nl/nl/p/duik-mee-in-de-avonturentas-van-mees/9300000130845085BOEK OPMAAK EN ANIMATIEILLUSTRATIES BIJ VERSCHILLENDE BOEKEN


RAPPORT ONTWERPICONEN

Deze ‘iconen’ wordt online gebruikt voor een website.

Deze iconen heb ik in 2019 ontworpen voor een app. Deze app is bedacht door Thom Ritterfield. Deze app is voor mensen die ’s ochtends niet weten wat ze moeten aantrekken. Maak foto’s van je kledingkast en laat de app bepalen welke kledingcombinatie je vandaag aan doet. Verrassend!
Deze iconen heb ik mogen maken voor hem, deze past bij de app zelf.

Deze iconen zijn ontworpen voor het rapport dat op het OCR wordt gebruikt. Deze iconen komen weer terug in het gehele ontwerp zowel in de rapporten als in de klas.

Deze iconen passen in de Italiaanse stijl. Deze heb ik gemaakt voor een pizzeria.

Deze iconen gebruikt worden in een boek die vaker terug komen.POSTERS WINKELS

PERSOONLIJK

Geboortekaarten, Trouwkaarten, shirt ontwerpen, patronen, kaarten, posters, schilderingen: muurschilderingen, raamschilderingen en kunstwerkenETIKET ONTWERP

FREZI
”Maak een etiket voor een drankje dat je als volwassene herinnerd naar vroeger.”
Dit drankje is geïnspireerd op het drankje ‘Fristi’. De zoete smaak wordt hier benadrukt met daarbij jungle fruit aan toegevoegd. Een variatie, met alcohol. Proost!


LOGO ONTWERP KEIZERSKROONTJE

Een illustratief logo begint natuurlijk altijd met zoals het woord al zegt, illustratie!
Uitstraling: Speels, zakelijk, strak en natuurlijk. Deze heb ik ontworpen voor een kinderdagverblijf in Boekelo.LOGO ONTWERP MAGISCH STOLPJE

Ook deze illustratieve logo voor een gastouderopvang begint bij een creatieve zwart wit schets.
Uitstraling: Speels, zacht, huiselijk, veilig, kippen, multiculti.BANNER ONTWERP

OP STOOM
Voor de Museumfabriek maakt ik een logo los voor een nieuw thema wat ze hadden: ‘Op stoom’ Hierbij begin ik altijd met een schets, met dit als eindresultaat.Patronen

Patronen voor verschillende doeleinde gemaakt. Inpakpapier, behang etc.FOTO – ILLUSTRATIE

UNIVERSITEIT PRE-U
Voor Pre-U Junior mocht ik de hele vormgeving ontwikkelen van a tot z. Hierbij koos ik voor illustratie met daarbij foto’s. Foto-illustraties. Pre-U maakt veel gebruik van foto’s. Denk aan uitleg geven, website en online content. Aangezien Pre-U meer kinderen wil trekken naar hen open dagen maar ook mee te laten doen met activiteiten, is het handig om de hele stijl aan te pakken. Het herkenbaar te maken en aantrekkelijk voor de doelgroep. Het was nogal formeel, wat saai volgens de baas en medewerkers. Daar was ik het ook mee eens. Deze stijl is voor jonge kinderen. Gebruikt gemaakt van lijnenspel, frisse kleuren en natuurlijk foto’s maakte ik onder andere onderstaande content. Voor meer informatie verwijs ik je naar mijn ‘portfolio’ grafisch ontwerp.

GRAFISCH ILLUSTARTIEF OPDRACHT

Voor het thema van Artemisia mocht ik een opdracht vormgeven. Hieronder het resultaat.
Gebruik gemaakt van vlakken, iconen en patronen passen ze helemaal bij de expositie.

Product ontwerp en illustratie

CLAIM YOURS

MERCHANDISE

KIND ZIJN
Bij het thema ‘weer even kind voelen’ maakte ik quotes, illustraties en animaties die ingezet kunnen worden voor dit thema. Het zet aan tot spelen, hier 1 voorbeeld van een quote van de vele meerdere die wij hebben bedacht.
zowel te verkopen in winkels als in te zetten voor social media.

VETTT

Headers voor op de Instagram pagina van VETTT.

ARTIKELEN

Illustratie kleed: ontwerpwedstrijd, insectenspel, t-shirt ontwerp, spel heitje voor een karweitje.