Bente ten Pas

Grafisch design

Ga terug

Grafisch design, altijd een feestje om te ontwerpen! Het is altijd een leuke uitdaging om een design zo op te maken, dat het klopt. De bovenstaande banner heb ik ontworpen voor De Museumfabriek in 2021.

Het OCR vroeg naar een nieuw rapport design! Wel eentje die ze kunnen toepassen op word. Dit ontwerp is helemaal naar wens gemaakt op een illustratieve stijl die bij de doelgroep past en zowel de tekst als afbeeldingen die voor elk kind aan te passen is. De opdrachtgever wou zelf op de linkerpagina een volle tekst hebben.

ARTEMISIA

Tekstuele opdrachten voor het Rijksmuseum Twenthe.

XPERIMENTA

In 2019 heb ik een huisstijl mogen creëren voor Xperimenta. Xperimenta is een onderdeel van Pre-U junior, gevestigd op de UT.

Een erg leuke uitdaging die ik vol passie en plezier heb mogen maken. Het mocht wat mij betreft veel speelser, vrolijker en frisser! Een vormgeving die jonge kinderen aanspreekt, die opvalt en tot de fantasie spreekt. Aan de hand van een mood board verschillende content gecreëerd.

– Foto’s – Illustraties – Animaties – Mascotte – Flyers – Stempelkaarten – Laboratoriumjassen opdruk

VETTT!

Deze kleurplaat heb ik in opdracht gemaakt voor VETTT! Deze kunnen de kinderen en volwassenen als ze het leuk vinden in kleuren bij het bevrijdingsfestival. De kleurplaat kun je 90 graden draaien. De ene kant is ‘de bevrijdingsdag als in de geschiedenis’. Als je de afbeelding 90 graden draaid, heb ik een sfeer getekend hoe het in heden wordt gevierd. Met een vleugje fantasie.

Ook maak ik de opmaken van VETTT voor als Yvette nieuwe beelden nodig heeft voor op de social media kanalen.

ICOON ONTWERP

Deze iconen heb ik ontworpen in 2018 voor een kleding app. De kleding app is ontwikkeld voor mensen met keuze stres. ”Welke kleding moet ik vandaag weer aan gaan doen?”

Deze app mixt en matcht de kleding die jij toevoegt aan de kledingkast in je app. Hij kiest de klerencombinaties uit die jij wellicht nooit eerder hebt uitgekozen samen, maar toch bij elkaar matcht!

CONCEPTEN IN VORM

De volgende concepten heb ik opgemaakt en bedacht. Deze zul je uitgebreid kunnen bekijken onder mijn portfolio item ‘concepten in vorm’

PODCATCHERS ONTWERP

Deze opdracht maakte ik voor het Rijksmuseum Twenthe. ”Maak voor ons graag een podcast bak waar de potcatchers degelijk in kunnen worden gestopt en wat past bij het museum.” Daarbij ook een tekstueel bordje.

Lokaal Roombeek, De Museumfabriek

Voor lokaal roombeek, een restaurant gedeelte van het museum, maakte ik een logo met toepasbare uitingen.

MODERN TIMES

Bij de quote van Charlie Chaplin heb ik een tekstuele animatie gemaakt. De sfeer moest echt bij de tijd passen en bij zijn uitspraak. Hierbij heb ik een evenement bedacht die je zou kunnen uitvoeren. De film van Charlie Chaplin te bekijken als je in een opblaas band stapt in de vorm van een tandwiel. Het is de bedoeling dat de tandwielen inklaar draaien om zo te verbinden met andere mensen die ook de film willen zien.

BALANCE

‘Maak een object dat te maken heeft met een stuk tekst’ Balans, uit een tekst heb ik 1 woord gekozen dat centraal staat voor de hele tekst. Het object is een spel geworden. Hoe krijg je de diamant vol met de drie-hoeken, om deze te vullen? Tevens kan het object ook opgehangen en beschreven worden. Materialen: hout, metaal, wax, epoxie.