Bente ten Pas

Logo ontwerpen

Ga terug

Bij een logo zijn er een paar aspecten die belangrijk zijn om een goed logo te creëren. Het is bijvoorbeeld belangrijk om een goede eerste indruk te maken bij je klanten. Het logo moet passen bij de doelgroep. Het moet een herkenbaar logo zijn waardoor een klant onmiddellijk weet om welke dienst of product het gaat. Om herkenbaarheid te verhogen, is het goed om op al je communicatie doeleinden dit ook toegepast wordt. Hoe eenvoudiger het logo, hoe meer het bijdrage aan de herkenbaarheid. Het lettertype en kleurgebruik moet dan ook goed passen bij het bedrijf. Een professioneel, goed uitziend logo schept daarom vertrouwen bij de klan of dienst.

Ik design logo’s op aanvraag. Neem gerust contact op. Samen gaan we uw waardes een normen bespreken over uw product of dienst en brainstormen we over ideeën. We nemen de’ USP’ (Unique Selling propositie) door. Het is altijd belangrijk om een zogenaamde ‘USP’ controle te doen. Of terwijl: Unique selling proposition om zo te onderscheiden van eventuele concurrenten. Dit alles vertaal ik naar een goed uitziend logo.

Hieronder zijn enkele logo’s te zien die ik heb ontworpen.

Voor de Museumfabriek in Enschede heb ik een logo voor het Op Stoom thema ontworpen. Dit logo is tijdens dit evenement op spandoeken te zien geweest.

mockups-design.com

Voor Keizerskroontje’, een kinderdagverblijf in Boekelo, heb ik een logo ontworpen wat lief mocht zijn, de dieren die ze daar hebben in verwerkt moesten worden en ‘groen’ in zich moest hebben. Alles verwerkt in een logo waarbij alles los toegepast kan worden. Denk aan de armen die zich vormen tot een hart, de drie dieren, de hoofdjes en de bladeren. Veel mogelijkheden dus.

Voor een collega heb ik een logo ontworpen zie zij kan gebruiken voor bijvoorbeeld op kaartjes. Te zien is de letter A met, zoals de titel al doet vermoeden, margrieten. De stelen van deze margrieten zijn tevens een been van de letter A. Ook kunnen de blaadjes gebruikt worden als ‘stempelkaart’

Voor mijn vriendje en mij zelf heb ik een logo ontworpen om zo onze troon wat op te fleuren. Het zijn 2 B’s die in elkaar lopen. Met een beetje fantasie zijn ook twee gezichtjes te zien, wij dus.