© 201Bente ten Pas

ADCN 

ADCN (Art Directors Club Nederland) gaf ons jaar van Crossmedia Design de opdracht onze visie op de wereld van communicatie te visualiseren. Dit moest vertaald worden naar polaroids. 7 van mijn serie van polaroids  werden tentoongesteld in het Stedelijk Museum te Amsterdam en is te zien in het ADCN Jaarboek.

In de toekomst zullen mensen geen oogcontact meer leggen in de vorm zoals we het nu hebben namelijk: in het echt. Elkaar in de ogen kijken, dichtbij elkaar staan, het persoonlijke, het ‘face to face’. Wat we dan zien zijn schermen. Denk aan laptop, mobiel, ipad, e reader. We zonderen ons af van het echte leven. We worden minder sociaal naar buiten toe, zullen niet vaak naar buiten gaan om iets te ondernemen of om elkaar te zien want alles kan dan via het scherm. We worden ook steeds luier en makkelijker. We krijgen allemaal een digitiale manier van communiceren. Iedereen leeft achter een beeldschermen i.p.v. in de echte wereld.

‚Äč

Ik heb foto’s in de omgeving van Enschede geschoten van sociale bezigheden. Zoals op het voetbalveld, op de markt, in de winkels etc. Die foto’s heb ik gepixeleerd. Het pixelige beeld stelt het (social media)scherm voor.